keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Maanantain agitreenit; ratatreeni

Pyryllä on edelleen ääni käheänä, eikä todennäköisesti johdukaan haukkumisesta, joten se jäi pois taas agilitytreeneistä ja lisäksi sain eläinlääkäristä nyt tulehduskipulääkekuurin. Tarkoitus on tilanteen mukaan antaa vähintään 2-3 päivää, mutta todennäköisesti viikon kahden verran. Kokeillaan jos alkaa paranemaan. Harmittaa, kun on jäänyt niin paljon treenejä pois, voi olla että jää myös seuranmestaruuskisat sekä Lappalaiskoirien agilitymestaruuskisatkin, jos kuurista tulee pitkä. Onneksi mulla on Halti kisakoirana, ettei tarvi ihan vaan talkoilemaan jäädä.

Pyryn jätin Janin kanssa tekemään endurorataa pellolle, ja Halti pääsi mukaan. Lisäksi kävin hakemassa taas russeli Udon, ja kentälle mulle tuotiin treenikaveriksi myös staffi Rambo. Muut treenikaverit olivat jossain matkoilla, tai kipeenä tms, joten olin sitten yksin kouluttajan kanssa treenaamassa ja siis juoksemaan peräkkäin kolmen koiran kanssa. Eniten jännitti miten Rambon kanssa menee, kun se on vähän sellainen tykinkuula kun lähtee juoksemaan suoria.

Tehtiin nyt ihan mulle vaan Anne Saviojan yksi 1-luokan hyppyrata, syystä että mennään Haltin kanssa maanantaina tuon tuomarin radoille kisaamaan. Alunperin ajattelin jo että pussi pitää saada ainakin radan reunaan, kun sitä on treenattu niin vähän, mutta se oli onneksi myös radalla. Rimat oli nyt 55 cm (toivottavasti ne on 55 cm myös meidän ekoissa kisoissa).Aloitin Rambon kanssa, eli medikorkeuksilla. Rambo saa apua aika paljon vielä kepeillä, joten pääsin ottaa Rambon kanssa vasta 6-esteestä lähtien, niin ei tarvi miettiä miten ne kepit yms. Rambo lähti aika hyvin puolitutun mukaan ja hyvin teki rataa mun kanssa. Rambo on vielä vähän kiinni kädessä, minkä huomaa, että se hakeutuu aika lähelle ja seuraa kättä paljon, joten ekalla yrittämällä ekalle putkelle jäi vähän pyörimään, 9-este ja pituus jäi välistä ja 12-esteen takaakierto ei ihan onnistunut. Tokalla kerralla päätin ohjata sitten vähän tarkemmin ja selkeämmin esteiden suuntaan, niin taisi enää 12-esteen takaakierrossa olla lähetysongelmia. Kolmas kerta toden sanoo, ja ensin harjoittelin erikseen 12-esteelle lähettämistä ja lähetin Ramboa aina vähän kauempaa sille, ja sitten tehtiinkin koko rata puhtaana, ja Rambo alkoi vähän irtoamaankin kädestä esteille. Tosi kivaa oli, ja kyllä siinä sai juosta, kun se ei ihan vielä irtoa silleen niin kuin vaikka Halti. Ja kovaahan se Rambo juoksee, että liikuntaa kyllä sain oikein olan takaa.

Tässä on vähän videota Rambon kanssa menosta, tosin tää on se 2. kerta kun enää takaakierto ei enää toiminut.
Video: Rambo aksaa

Udo sai ekan kierroksen juosta kouluttajan kanssa, joten itse sitten tehtiin kisanomaisesti Haltin kanssa rata. En siis palkannut lähdössäkään. Pussi meni tosi hienosti, kepeille hienosti, irtosi hienosti esteille, ja ainoastaan vikan esteen tuli ohi, kun aloin kaivamaan palkkapalloa. My bad. 17-esteellä meinasi Halti vähän kaarrattaa, joten piti vain muistaa odottaa ja ottaa kunnolla mukaan (ettei olisi mennyt putkeen). Toka kerta ja toisen kierroksen ainoa kerta menivät tosi hienosti ja virheettömästi. No problems. Se on sitten eri asia, mitä ongelmia tulee vastaan kisaradalla, kun on uusi paikka, uudet esteet ja häiriötä. Se jää nähtäväksi ensi viikolla.

Sitten tein vielä Udon kanssa. Ekalla kerralla Udolla meni jotenkin rytmi sekaisin kepeillä, ja ne jouduttiin ottamaan uudelleen, ja 9-esteestä tuli ohi, kun ei irronnutkaan kuin maksikoira (yllättävää kun Udo on minikoira). Tokalla kerralla tehtiin rata puhtaana. Eli handlaan minikoiran kanssa ainakin 1-luokan radat. Udo on kyllä hieno treenikaveri. Se on niin taitava, ja varma ja menee kuin juna aina samalla vauhdilla yhtään hidastelematta.

Tänään keskiviikkona tein vielä treeniä A-esteellä (oli vielä kehikon yläosa kontaktin yläosassa), ja vedätin oikein kunnolla siten, että A-esteen jälkeen oli kaksi hyppyestettä ja otin etumatkaa että ehdin ohjaamaan. Vaikka juoksin kuinka kaukana, niin kyllä se Halti sen kontaktin aina otti.  Pari kertaa tehtiin myös ilman kehikon yläosaa. Vielä pitäisi päästä kerran treenaamaan, ja varmaan ottamaan myös muutamat 60 cm rimat varmuuden vuoksi.

Hei, mut kisakirja on ostettu ja täytetty ja varmennusta vaille. Kohta kohti uusia haasteita, eli opettelemaan taas ohjausta 1-luokkaan! Miten helpottavaa pitkästä aikaa päästä juoksemaan vaan suoria ratoja. Tosin kyllä me Pyryn kanssa aloitetaan viimeistään lokakuussa taas kisaamaan, ja mennään tekemään vaikka ne SM-nollat muiden kiusaksi :P Eiks ookin hyvä tavoite :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti