tiistai 23. elokuuta 2016

Maanantain agitreenit, ratatreeni

Meillä muutama ryhmäläinen lähtee kisaamaan ensi viikonloppuna 1-luokassa, joten meidän kouluttaja oli löytänyt kyseisen tuomarin radan meille treenattavaksi. Tavoitteena oli vetää kisanomaisesti rata läpi.

Haltin kanssa rimat oli 40-50 cm korkeudessa, ja Pyryn kanssa taisi olla muutama lisäksi 55 cm ja vika este 60 cm. Molempien kanssa tein juuri ennen treeniä niitä selän pyöristämisiä.

Otin Haltin kanssa ensin, ja päästiin kepeille asti, kunnes Halti yritti mennä keppien toisesta välistä sisään. Voi johtua siitä, että vauhti oli aika kova edelliseltä suoralta, että oli vähän vaikea kääntyä kepeille, kun itse en tajunnut jarruttaa tarpeeksi. Muuten meni kerralla läpi, paitsi että Halti meinasi 11-esteeltä suunnata keinulle. Tein ekalla yrittämällä 12-esteen jälkeen valssin, mutta myöhemmin kun treenattiin kepeille menoa, niin kokeilin tehdä takaaleikkauksella sekä persjätöllä. Persjättö oli ehdottomasti paras ja nopein (eikä edes yrittänytkään keinun suuntaan). Halti meni tosi hyvällä nopeudella, kunhan vain ajoitin persjätön tarpeeksi ajoissa. Ja mä olen tosi tyytyväinen että Haltin kanssa alkaa persjätöt toimimaan, mun pitää vaan ajoittaa ne oikeasti paljon aikaisemmin kuin Pyryllä.

Tästä meidän ekasta vedosta on jopa videotodisteita. Yritin käyttää A-esteen kontaktilla kehikon yläosaa, mutta en kiinnittänyt sitä mihinkään, joten se joka kerta tipahti paikaltaan ennen kuin Halti pääsi edes kontaktille. Joten siitä taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta Halti kyllä otti kontaktin joka kerta just oikein, ehkä saisi vielä alemmas hypätä, mutta voi olla että se kohta mihin nyt hyppää, niin on sille luonnollisempi. Myös puomin ja keinun suoritus ja kontaktit oli tosi hienot, tein kyllä heti tuon koko radan jälkeen palauttavia, ja palkkailin kontaktille jäämisestä, vaikka juoksen ohi jne.

Kouluttaja sanoi, että Halti on kyllä täysin kisavalmis, että olis kannattanut ilmoittaa jo nyt meidän kotikisoihin ensi viikonlopulle.Pyryn kanssa oltiin viimeisenä, ja oli muuten jo tosi pimeätä. Välillä vähän mietin että näkeekö Pyrykään mitään. Mulla loppu A-esteelle päästessä kunto, ja ei enää pystynyt juoksemaan. Pyryn kanssa kun saa juosta niin paljon enemmän (tarvii vauhditusta mm. putkien jälkeen). Tehtiin vielä loppupätkä numerot 11-19, ja Pyry sai etenkin sen A-esteen "juoksukontaktista" kommenttia, että se tekee sen tosi hienosti, ja astuu sen tosi alas, ennen kuin jatkaa. Pyryllä A-este on nykyään tosi hyvä ja varma. Puomilla ekalla kerralla hyppäsi yli kontaktin, mutta seuraavalla kerralla otti sen hyvin. Helposti kuitenkin meni koko rata, kerran Pyry meinasi tarkistaa jonkun vaalean lehden (josko olis ollut palkkaa). Kouluttajan mielestä ehkä jälleen turhan helppo Pyrylle, mutta ei mua vaan haittaa, kun se pääsee juoksemaan ilman pyörityksiä. Lopulta tehtiin vielä sellainen suora esteillä 1-9, siten että keinun tilalla oli hyppyeste ja 9-esteen jälkeen palkka. Oli muuten vauhtia Pyryssä, eikä pimeyskään haitannut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti