maanantai 22. elokuuta 2016

Agitreenejä

No nyt oon laiskotellut taas blogin pitämisessä, vaikka kaikenlaista jännää on tapahtunut.

Laitetaan nyt parin viikon agitreenit tähän ensin, ja sitten seuraavat postaukset lammaspaimennuksesta sekä hyppytekniikkakoulutuksesta ja etsijäkoiratreeneistä..

Pari viikkoa sitten maanantaina tehtiin ns. 1-2 lk tasoista lyhyttä rataa. Sen takia lyhyttä, koska meitä oli vain 2 treenaamassa, ja toinen meistä ei pystynyt kantamaan juuri mitään esteitä. 

Rata oli silti kiva, ja sain paljon onnistumisia molempien koirien kanssa. Pyry varsinkin ekalla kierroksella oli tosi vauhdikas, että sain juosta ja kovaa..


Pyryn kanssa tehtiin pari kertaa rata kerralla puhtaana läpi (no tietysti). Kouluttaja totesi, että taitaa olla turhan helppo Pyrylle, mutta mun mielestä aika sopiva, koska tälleen kesäaikaan ei kannata mitään vaikeaa tehdä, kun motivaatio voi lopahtaa helposti. Persjätöillä meni parhaiten kaikki radan kohdat, jopa 11-esteeltä käännös 12-putkelle. Pyry vaan kääntyy niin helposti persjätöllä tiukatkin käännökset. Turhaan hidastan sitä valsseilla oikeasti. Keinulla sain oikeasti juostua ohi tosi hienosti, ja Pyry lähti keinulta just tosi hyvin liikkeelle.

Haltilla oli kanssa kivasti vauhtia ja saatiin aika hyvin mentyä rataa. Oli hyvä, että alussa oli keinu, niin pääsi palkkaamaan keinulla paljon, ja oli joku "kiva" este mille voitiin palata. Pari kertaa tosin en palkannut, vaan vapautin nopeasti, niin alkoipa Halti vähän varastamaan keinulta, ja lopuksi teinkin sitten treeniä, että pääsin juoksemaan kovaa keinun ohi pitkälle, ja Haltin oli vaan pysähdyttävä. Hyvää palauttelevaa oli, mutta tarkka saa olla palkkauksen kanssa. Parempi varmaan palkata vielä joka toinen kerta, että Halti tietää, että joskus sitä palkkaa tulee ja joskus ei, mutta kontaktilla on pysyttävä. 

Itse radassa tein persjättöjä ja takaaleikkauksia putkella, ja molemmat toimi yhtä hyvin. Yritän oikeasti tehdä niitä persjättöjä enemmän, jotta Halti oppisi lukemaan niitä paremmin (siis puolen vaihtoa takana). Olen myös tehnyt sitä jonkin verran kuivaharjoitteluna. 11-esteellä piti alunperin tehdä niisto. No ei onnistunut, kun Halti löytyi aina jotenkin väärältä puolelta mua, valssilla saatiin paremmaksi. Kiva treeni, ja just sopiva.

Viime maanantain treeni

Viime maanantaina oma kouluttaja oli unohtanut tulla treeneihin, joten aloitettiin edellisen kouluttajan radan treenaaminen omatoimisesti (saatiin se meidänkin kouluttaja paikalle sitten myöhemmin).Mulla oli tällä kertaa Halti ja Udo. Udo on treenikaveri jackrusseli, jonka kanssa olen aikaisemmin tehnyt rataa. Treenikaveri oli kipeenä, joten pääsin Udoa taas lainaamaan. Sen kanssa on jotenkin ihana tehdä. Jännä miten helpolta tuntuu tehdä minikoiran kanssa, mutta toisaalta Udo on hyvin kokenut koira. Jos sen omistaja nostaa sen kolmosiin, niin olen saanut luvan alkaa kisaamaan Udon kanssa myös. 

Tällä kertaa rata oli helpompi Udon kanssa kuin Haltin kanssa. Molempien kanssa tein 2-esteen saksalaisena, mutta lopulta kokeilin sitä myös pakkovalssina, joka toimi myös hyvin. 3-esteen kierrätin oikealta puolelta vaikka myöhemmin ajateltuna vasemmalta puolelta olisi ollut parempi. Molempien kanssa 7-takaakierto meni hyvin, Udo taisi ainakin kerran jättää tulemasta siihen ohjaukseen.

Samoin 12-esteen ohjaus meni hyvin siivekkeen kiertona, mutta parempi olisi ollut kiertää uloimman siivekkeen kautta ainakin Haltin kanssa ja sitä treenattiin vähäisen. Oikeasti se 12-este olisi ollut toisesta suunnasta ns. takaakiertona, mutta olin harjoitellut sen väärältä puolelta. Kokeilin kerran sen myös tehdä oikein, sylkkärinä Haltin kanssa, ja toimi kyllä tosi hyvin. Halti kerran jätti kepeistä viimeisen välin tekemättä, mutta kun toistin kepit aivan samalla tavalla vedättäen, niin Halti kesti sen.

Sen huomasin että oli Haltille turhan vaikea rata, olisi pitänyt palkata enemmän noissa pyörityksissä, vaikka kyllä pari kertaa tehtiin mutkat suoristettunakin. Erityisesti kohdassa 2-4 Haltin vauhti vähän hidastui kun tuli useampi "pyöritys". Varmasti jos olisin 3-esteen kierrättänyt kauimmaiselta puolelta, niin Haltin vauhti olisi pysynyt paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti