maanantai 21. joulukuuta 2020

Vuosi lopuillaan

 Tän vuoden juttu on ollut korona, myös koiraharrastuksissa. Kevät oli lepoa ja pitkiä lenkkejä, koska koronatauko. Kesäkuussa Suomi vapautui taas koronarajoituksista, mutta itse uskaltauduin vasta heinäkuussa kisaamaan. Ehdittiin muutamat kisat kisaamaan, ja syyskuusta lähdettiin kisaamaan normaaliin kisatahtiin ja ehdittiinkin pari kuukautta kisaamaan jo paremmalla sykkeellä ja alettiin taas pääsemään kisakuntoon ja kisaaminen alkoi rullaamaan kivasti. Ja sitten taas, toki odotetusti, koronarajoitukset tuli taas voimaan. Tää vuosi oli odotuksia täynnä, ja ei kyllä juuri mitään saatu aikaiseksi, ainakaan harrastusrintamalla. Seuraavaksi kun rajoitukset taas poistuu, niin lähden varmasti kisaamaan saman tien! 


Nyt ollaan joulukuu pidetty myös aksataukoa (perinteinen 3-4 viikkoa lajitaukoa), ja viikko vielä sitä jäljellä. Ryhmätreenit on edelleen peruttu, mutta ajattelin käydä omatoimitreenailemassa sitten pikkuhiljaa, jotta ollaan valmiina kun päästään taas kisaamaan. Ehkä vois harjoitella vaikka jotain uusia taitoja... Huomaa kyllä miten sitä kaipaa nyt kisaamaan, erityisesti kun tää on meidän parasta kisakautta just nyt. 

Halti täyttää ensi vuonna 7 vuotta jo, ja tuntuu että meidän yhteiset vuodet (ja harrastusvuodet) vaan menee nopeasti, ja tuntuu että vasta ollaan päästy vauhtiin, ja harmittaa, kun tietää että ei ole enää montaa vuotta välttämättä aikaa harrastaa aksaa. Toki eipä sitä tiedä kuinka kauan Haltillakin riittää energiaa ja kuntoa aksata, voihan meillä olla neljäkin vuotta jos se kunnossa pysyy. Energiaa sillä tuntuu edelleen olevan kuin pienessä kylässä.

Laitan tähän nyt meidän kuvattuja kisoja tältä syksyltä, sitten taas tavoitteena ens vuonna saada enemmän videolle näitä:


Tässä vaiheessa vuotta pitäisi katsoa miten tän vuoden tavoitteet on toteutuneet, mutta koska mitään ei olla saatu aikaan, niin katsotaan ens vuoden tavoitteita. Täytyy sanoa että ennen koronaa oli Lappalaiskoirien talvileiri helmikuussa, se oli ihan hirveän kiva tapahtuma, ja oli kivaa koirien kanssa siellä. Päästiin siellä tekemään nose workia, vähän aksaa, temppuja yms. Ja siellä oli lunta!Ja pitääkin vielä mainita, että Halti oli Loviisan Seudun Koirat ry:n seuranmestari v. 2020! Pyry kisasi myös lainakoirana eräälle tytölle, ja hekin pääsivät palkinnoille

Pyry

Pyry kävi sydäntarkissa syksyllä ja väliseinäreiän lisäksi sille on kehittynyt nyt vanhuuden tuoma etenemä läppävika. Pyry on hidastunut viime keväästä aika paljon, ja en tiedä paljon läppävika vaikuttaa, vai onko se jotain muuta. Lenkkeilytahti on tosi verkkaista, eikä se oikein aina haluaisi pitkiä lenkkejä enää tehdä. Täytyy käyttää siis se ens vuoden puolella vanhuustarkastuksessa, jossa katsotaan muutenkin koko koira läpi, jos vaikka löytyisi jotain muuta mikä selittäisi hidastumisen.


Pyryllä on vielä ryhmäpaikka aksassa, ja varmastikin tämän talven käy aksaamassa, aina kun se on valmiina tulemaan mukaan, mutta uskon että tää on viimeinen talvi ja kesäksi en enää ota paikkaa sille. Käydään sitten itsekseen sen kanssa välillä tekemässä jotain pientä.

Muuten toivotaan että Pyry pysyy kunnossa, ja ens vuoden alkupuolella juhlitaankin Pyryn 10v synttäreitä.

Halti

Haltin kanssa jatketaan aksassa kisaamista heti kun vaan voi, jos koronatauko kestää pitkään, niin sitten aletaan harjoittelemaan vaikka juoksarikontakteja tai jotain, että jossain kehitytään. Halti itseasiassa osaa tarjota matolle juoksemista namimaatin avustuksella, tehtiin edellisellä koronatauolla tätä treeniä aktivoinnin vuoksi. Pyrykin teki, mutta sillä meni vaan hermot, ja rupesi vaan vahtimaan namimaattia kun ei ymmärtänyt milloin ne namit sieltä tulee. Halti taas oli kovin pätevä, ja hiffasi heti mitä halutaan.

Tavoitteena varmaankin on Haltin kanssa saada SM-nollat kasaan, en nyt ihan ole kartalla että paljon piti olla ja milloin viimeistään, mutta toivotaan että päästään vauhtiin ja kasataan nollat. SM-kisoihin olisi kiva myös osallistua joko oman seuran Agi-Kotkien riveissä (mutta voi olla että pikkumakseja ei ole tarpeeksi joukkueeksi) tai Lappalaiskoirat ry:n riveissä - joissa menestystä tulikin toissa vuonna (nimim. edelleen hallitseva pikkumaksijoukkueen kultamitalisti!!). Tässä vielä meidän muisto tästä Lappalaiskoirat ry:ltä

Itselle on tavoitteena mennä (yleisöksi) Viroon aksan MM-kisoihin jos se järjestetään syksyllä ja mahdollisesti osallistua Lappalaiskoirat ry:n valmennusrinkiin aksan osalta (jup, sellainen on tulossa ens vuodelle) myös järkkääjän toimessa. Ehkä voitaisiin kunnostautua vähän enemmän dobossa ja nose workissakin koirien kanssa.

Sitten olisi vielä pieni varovainen toive koiranpennusta ensi vuodelle. Halti kun täyttää sen 7 vuotta ensi vuonna, niin jos kolmannen koiran ennen Pyryn vanhenemista haluaa, niin nyt olisi se aika, ennen kuin ikää tulee Haltillekin liikaa, ja ikäeroa pentuun. Nytkin jo tuntuu että ikäeroa alkaa olla aika paljon. Halti on vaan ollut niin pentumainen ja energinen, että en ole osannut ajatellakaan että sillä alkaa olla ikää. 

Rotu ei ole vielä lukkoon lyöty, mutta verkko on pistetty vesille. Rotua tärkeämpi onkin se oikean yhdistelmän löytäminen. Viimeeksikin kun Haltia hain, niin todellisuudessa katselin muitakin rotuja kuin porokoiria, mutta silloin ei oikeastaan ollut sellaisia sopivia yhdistelmiä, kuin tuo Haltin vanhempien yhdistelmä josta halusin ottaa pennun. Se on hankalaa, kun aina joutuu ottamaan toki jotain riskejä, mutta toiveena olisi aina mahdollisimman terve luustoltaan ja pääkopaltaan oleva koira, joka sopii meidän laumaan.

Täytyy vielä laittaa tähän viime kesältä kuva mökiltä, siinä on Pyry, Halti ja Vertti. Vertti oli tuolloin 12v ja nyt alkaa olla 12,5v. Toivotaan että tämä ei ole ihan viimeinen yhteiskuva näiltä kolmelta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti