sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Päivitystä

Nyt Haltin loukkaantumisesta on 4 viikkoa, ja kaksi viikkoa kipulääkityksen ja levon päättymisestä. Normaaliin lenkkeilyyn ollaan palattu aika nopeasti, mutta agilityn osalta olen ottanut aika varovaisesti. Hieronnassa Halti kävi heti kipulääkekuurin jälkeen, ja oli edelleen jumia takaosassa.

Haltin lenkkeilypallo

Viime viikolla viikkotreeneissä ja omatoimisissa treeneissä Halti oli mukana, ja sai mennä muutamia hyppyesteitä ja putkea, jotta näen miten Halti liikkuu. Käännöksiä ei oikeastaan otettu, eikä mitään missä joutuisi venyttämään pakosti jalkoja. Omasta mielestäni selkeästi näin että liike on lyhyempää, ja hyppää molemmat takajalat yhdessä, vaikka kouluttajakaan ei sitä aluksi nähnytkään. Halti ei ollut juurikaan päässyt olemaan vapaanakaan, kun naapurissa on ollut narttu juoksussa. Voi toki olla että Halti ns. varmuuden vuoksi suojasi toista jalkaansa kun ei ole päässyt käyttämään sitä niin paljoa hyppäämisissä.

Sitten pidettiin viikko vapaata, ja tällä viikolla lauantaina kaivoin omat hyppyesteet esiin, ja kokeilin miten parilla hypyllä toimii. Ei kyllä näyttänyt olevan ongelmaa enää hypyssä, ja mielestäni ihan vapaassa laukassakin on juossut normaalisti. Ollaan tehty tässä tällä viikolla etenkin vadilla takajalkatreeniä, kontakteja, ja olen nostellut (fyssariohjeiden mukaisesti) jalkoja yms...tasapuolisuuden vuoksi molemmilta koirilta.

Tänään kävin sitten ihan kentällä kokeilemassa miten sujuu. Oli kyllä aika lämpimän oloista, 22 astetta lämmintä, joten treenattiin neljällä hyppyesteellä ja putkella aivan lyhyitä pätkiä molempien kanssa. Meni kyllä ihan hyvin molempien kanssa. Pyrykin jaksoi tosi hyvin, mutta toisaalta tehtiin tosi lyhyissä pätkissä. Pyryä meinasi alkaa lentävät ötökät häiritsemään enemmän, ja siinä oli vaikeuksia saada Pyry jättämään ötökät rauhaan. Halti teki yhtä innokkaasti kuin aina, ja hypyt näyttivät aivan normaaleilta eikä enää ollut mitään varomista tai liikkeen epäpuhtautta. Jee! Rimat oli 40 cm.

Tästä aletaan sitten treenaamaan normaalisti, ja ilmoittauduin (tai hain) Agi-Kotkien maksien SM-joukkueeseenkin, joka on kesäkuussa. Ennen sitä toivon mukaan ehditään treenaamaan sen verran, että ehdittäisiin parit kisat kisaamaan tässä jos päästään joukkueeseen. Ja toiset kisat olisi hyvä olla ulkokisat.

Muuten ollaan oikeastaan tässä lenkkeilty, ja otettu mahdollinen vapaa-aika rennosti, koska töissä tuntuu menevän paljon energiaa. Välillä olen voinut kotona tehdä töitä, joka on aivan mahtavaa, mutta sitten tämä viikko on mennytkin Helsingin tai Espoon suunnalla kokonaan. Ensi viikolla toivon mukaan saan tehtyä enemmän taas kotona töitä. Mielenkiintoinen työpaikka joka tapauksessa ja kohta kolme kuukautta täynnä. Töiden lisäksi olen tässä tietty ehtinyt talkoilemaan mätsärissä, agikisoissa ja tehnyt yhden toiminnantarkastuksen, joten tylsää ei ole ollut.

Juoksuthan on tässä kiusanneet useamman viikon ja koirat ovat olleet niin täynnä lenkkeilyenergiaa näillä lämpimillä säillä. Yhdet juoksut ehti loppua, ja tuntuu että Pyry intoilee taas seuraavista juoksuista. Onneksi Halti on kiinnostunut vain "tärppi"päivinä, joten ei tarvitse helistä molempien kanssa montaa viikkoa putkeen.

Ainiin, ja sain tässä Haltin sairastaessa (ja treenikaverin sairastaessa) lainata vauhdikasta pyreneittenpaimenkoiraa agilityssä. Sen kanssa meillä toimi tosi hyvin yhteen, ja muutaman viilauksen jälkeen rata oli kyllä niin mukavaa menoa sen kanssa. Taitava koira todellakin ja toivottavasti joskus toistekin saan sitä lainata.

Lisäksi pojat ovat päässeet leikkimään Saaga porokoiran pennun kanssa aina aika ajoin, kun se asuu tässä lähellä. Tällä hetkellä se taitaa olla noin 8 kk, eli iso tyttö jo. Se taitaa olla jo vähän Haltia isompi.

Pyry ja Saaga

Halti ja Saaga

Halti ja SaagaEi kommentteja:

Lähetä kommentti