tiistai 17. huhtikuuta 2018

Haltista mittaustilaisuus

Mähän käytin Haltin viime kesänä Agirodussa agilitymittauksessa, ja Halti mitattiin 51-52 cm, ja oli selkeästi yli rajan. 

Itse olin hämmentynyt vähän tästä, kun jotenkin ajattelin että se on automaattisesti pikkumaksi. No siitä pääsin yli, ja ajattelin että voinhan kai sitten käydä uudelleen mittauttamassa puolen vuoden päästä jos tuntuu siltä. 

Olin kyllä jo ihan päätynyt siihen, että kai se on maksi jokatapauksessa, enkä edes meinannut mittauttaa, mutta koska tuli ohjeistus, että saa käyttää 4 kertaa mittauksessa koiran ilman erityisiä syitä, niin ajattelin että eihän siinä mitään muuta menetä kuin 15 euroa uudesta mittaustodistuksesta.

Joten ilmoitin Haltin Helsinkiin eiliselle päivälle mittaukselle (itse asiassa ilmoitin jo edelliselle viikolle Vantaalle, mutta siihen en päässytkään). Mittausjono oli pitkä, mutta sain pidettyä Haltinkin rauhallisena, vaikka se yritti vaikka mitä temppuja mulle esittää siinä jonottaessa (agihallilla kun oltiin kerran). Muutaman kerran viime viikolla muistin pyytää tuttuja käsittelemään Haltia, ettei tuu sille taas ihan puskista tää mittausjuttu.

Halti nostettiin sellaiselle korkealle näyttelypöydälle taas, ja ensimmäinen tuomari sai hyvin aseteltua Haltin ja Halti oli rentona. Parhaiten toimi kun itse oli Haltin edessä ja yli käsivarren mitan verran kauempana. Vähän tuomari ihmetteli alkuperäisen mittauksen tulosta, että miten siihen oli oikein päädytty. Sitten tuli kaksi muutakin tuomaria mittaamaan (kaikki naisia), ja hienosti Halti oli siinä vaan mitattavana ja sai yllättäen namiakin yhdeltä tuomarilta (joka itseasiassa Haltin kisauran alussa yritti mitata Haltia siinä onnistumatta). Yhden tuomarin mittauksen näin, ja hän oli saanut 48,5 cm, joten vähän alkoi tuntua, että voisiko Haltista tulla sittenkin pikkumaksi. Muut tuomarit eivät sanoneet mittaustulosta enkä siinä tajunnut kysyäkään. 

Sitten veinkin Haltin autoon odottamaan, ja itse menin odottamaan mittaustodistusta. Meni ihan hirveän kauan, kun ilmeisesti uusintamittaustodistuksessa kesti ja kesti, ja kaikki muut haki todistuksia mun ohi. Sitten lopulta aika koitti, ja todentotta HALTISTA TULI PIKKUMAKSI, ja aivan yksimielisesti! Kaikki tuomarit olivat katsoneet sen olevan alle 50 cm ja kahden mielestä vielä selkeästikin!  Kannatti siis mennä oikeasti mittauttamaan uudelleen! Vieläkin olen vähän hämmentynyt että näinkin voi käydä ja mitä tämä tarkoittaa meidän kisauralle. Haltin ei tarvitse hypätä enää (muuta kuin joukkueessa) 60 cm rimoja, joita edelleen kisoissa järjestäen on. Ensi viikonloppuna on vielä yhdet kisat johon ilmoitin Haltin makseihin, mutta sen jälkeen ilmoitan pikkumakseihin. Tietty voi olla että kisaan makseissakin vielä, jos tuomarit alkavat laskemaan rimoja alemmas lopulta (--> 55 cm).

Halti the PikkumaksiEi kommentteja:

Lähetä kommentti